up


FAQ

1
What is CSV?
CSV is the primary import format of recipients data within Sendcastle. It is widely supported and can be found in a lot of software under the "Save As" or "Export" options.

A comma-separated values (CSV) file stores tabular data (numbers and text) in plain-text form. Plain text means that the file is a sequence of characters, with no data that has to be interpreted instead, as binary numbers. A CSV file consists of any number of records, separated by line breaks of some kind; each record consists of fields, separated by some other character or string, most commonly a literal comma or tab. Usually, all records have an identical sequence of fields.
2
Waarin is SendCastle anders?

SendCastle onderscheidt zich van andere aanbieders met haar gebruiksvriendelijke grafische interface. We zorgen dat je ziet wat je doet. Zelfs een ingewikkeld segmentatieproces ziet er eenvoudig uit. Dat maakt het leuk om met SendCastle te werken.

3
Wat is een “complaint”

Als een ontvanger jouw email markeert als “Spam” of “Junk-e-mail” dan heet dat een “Complaint”. Slecht nieuws want als je daar te veel van krijgt kan dat betekenen dat je niet meer kunt e-mailen via SendCastle.

SendCastle zorgt er voor dat je nooit een tweede keer kunt mailen naar een ontvanger die jouw berichten als spam markeert. Op die manier beschermen we jouw belangen en die van onszelf. Een paar tips om complaints te voorkomen:

  • Verstuur regelmatig een bericht. Wacht je te lang tussen twee campagnes dan loop je kans om vergeten te worden.
  • Zorg dat de inhoud van je berichten aantrekkelijk is, zowel qua tekst als presentatie.
  • Maak je bedrijf, de afzender, duidelijk in de mail. Het is belangrijk dat je ontvangers herkennen dat jij het bent die de e-mail zendt zodat ze zich herinneren dat ze zich zelf hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief.
  • Het spreekt voor zich dat je alleen mensen mailt waar je toestemming van hebt gekregen.
4
Wat is “Bouncerate”

Bounce rate geeft het percentage aan van recipients die je bericht niet hebben ontvangen. We onderscheiden twee soorten bounces:

  • hard bounce: het gebruikte e-mail adres klopt niet.
  • soft bounce: door een tijdelijk issue komt de email terug van een ontvanger (bijvoorbeeld omdat zijn mailbox vol zit).
Als je bounce rates abnormaal hoog zijn dan is je lijst niet up-to-date. Hoe vaker je een mail verstuurd, hoe lager je bouncerates zullen zijn. Klanten die minder dan één email per maand versturen hebben de hoogste bounce-rate (>4%), terwijl klanten die dagelijks versturen veel lagere rates halen (<1%)
5
Waarom is segmenteren belangrijk?

Door te segmenteren kun je het effect van je marketing inspanningen enorm verbeteren.


Je hebt niet één soort klant

Zelfs wanneer je maar één product verkoopt is er geen klant gelijk. Omdat je verschillende soorten klanten hebt is het zinvol om de boodschap op je klanten af te stemmen. Het is dus de moeite waard om de verschillende soorten klanten te identificeren en te experimenteren met het specificeren van je boodschap.

Denk daarbij ook aan de verschillende fasen in de koopcyclus die je klant doorloopt. Voor een klant die al een aantal aankopen heeft gedaan is andere informatie relevant dan voor een prospect die net een informatie aanvraag op je site heeft gedaan.
6
Waarom segmenteren marketeers zo weinig?

Het klinkt logisch om te segmenteren maar het is meestal niet eenvoudig. Om te beginnen moet je er voor zorgen dat je data over je ontvangers hebt of verzamelt. Het bepalen van je klantprofielen en het klik- en koopgedrag is een tweede.

Als je dat gedaan hebt wordt het duidelijk dat je eindeloos door kunt gaan met segmenteren. En tegen die tijd heb je bij de meeste e-mail service providers een grote uitdaging omdat er nogal wat technisch inzicht voor nodig is.

SendCastle is gemaakt om te segmenteren. Alles is er op gericht om doelgerichte, specifieke berichten op te stellen voor jouw publiek, op een overzichtelijke en prettige manier.


Dan het nadeel: hoe meer je segmenteert, hoe meer specifieke content je nodig hebt. En content is werk. Maar je gaat merken dat het werkt in de resultaten van je campagnes. Met de hulp van SendCastle waar je je over de techniek geen zorgen hoeft te maken.
7
Wat is het beste tijdstip om te verzenden?
Wil je je lezers bereiken dat is het belangrijk om te weten wanneer de kans het grootst is dat ze jouw email lezen. Als je het gedrag van je klant kent kun je anticiperen op zijn gedrag. Het beste tijdstip om te verzenden hangt af van de dagindeling van je lezers... er is dus geen duidelijke uitspraak te doen over het beste moment van verzenden voor al onze klanten. De enige manier om er achter te komen is testen. Test verschillende dagen en tijden om er achter te komen wat voor jou werkt.
8
Hoe importeer ik mijn contacten?
Onder recipients aan de linkerzijde binnen SendCastle staat de knop “import recipients”. Als je daarop drukt bieden we je een aantal opties, waarbij we ons voor kunnen stellen dat het voor jou prettig is om in de cloud te werken.


SendCastle Importeer Contacten

Je kunt alleen CSV files uploaden. Hoe je die maakt lees je hier. Het is simpel!

Na het selecteren en uploaden krijg je een voorbeeldweergave van een deel van je lijst te zien. Onderin beeld moet je kiezen:Als de eerste rij een kopregel is kies je voor “column names”. Is de eerste rij gelijk een recipient dan kies je voor “A recipient” en je klikt op next. Vervolgens geef je de lijst een naam (tip: maak de naam niet te lang).

 

Na het klikken op “import staat hij aan de linkerkant bij je recipients en kun je hem gaan gebruiken door hem simpel in het scherm te slepen.

 
9
Hoe maak ik een CSV bestand?

Een csv file maak je door te exporteren uit een programma of met een text editor of een spreadsheet programma.


Gebruik van Kladblok/Notepad

1.  zet in de bovenste regel de beschrijving van de informatie die je wilt invoeren. Doe dat bijvoorbeel als volgt:

 

[naam],[email],[geslacht],[herkomst]


2.  Iedere volgende regel bevat de informatie van één recipient

 

Jan Klaassen,janklaassen32@home.be,m,beurs


Mis je informatie, in het bovenstaande bijvoorbeelld het geslacht, dan moet je toch de comma plaatsen:


Jan Klaassen,janklaassen32@home.be,,beurs


3. Sla het bestand op met de extensie .csv .Gebruik Microsoft Office Excel

1. Zet in de eerste regel de informatie over de cellen er onder.


2. plaats de informatie van je recipients, met op iedere regel een nieuwe ontvanger.


3. Sla het bestand op als .csv bestand (kies CSV windows of CSV DOS)

10
Hoe maak ik mijn eigen sign-up formulier?

Met een sign-up formulier op je website verzamel je de email adressen van bezoekers die graag meer van jou willen weten.

Het aanmaken van een sign-up formulier is eenvoudig. Klik rechtsboven op je account. Kies Sign-up Forms en maak een nieuwe aan.


SendCastle Sign-up Forms

Geef je formulier een naam, kies een stijl, bepaal in welke lijst de subscribers moeten komen te staan. Kies, indien van toepassing een domain en een type opt-in. Wij adviseren je met klem altijd voor double opt-in te kiezen.

De Thank You message is het bericht wat subscribers krijgen als ze hebben ingeschreven. Het kan geen kwaad daar nog een incentive in te zetten en te benadrukken waarom het goed is om je in te schrijven. Soms bevestigen mensen pas uren of dagen na de inschrijving ook de opt-in mail.
 

SendCastle Sign-Up Form Fields


 

Kies vervolgens de velden waar je informatie over wilt verzamelen. Overdaad schaadt en maakt de drempel om in te schrijven groter. Hoe meer je van je inschrijvers weet hoe beter je later kunt segmenteren... kies de gouden middenweg!


Na het opslaan krijg je onderaan de pagina de code te zien. Kopieer deze en plaats het op je website (of mail het naar iemand die dat voor je kan doen). Vanaf dan zorgt SendCastle voor jouw lijst. Alle subscribes en unsubscibes houden wij voor je bij!