up

Email verslaat sociale media

In een recente publicatie van McKinsey&Company wordt uitgebreid stilgestaan bij de vraag waarom veel bedrijven nog gebruik maken van e-mail als communicatiemiddel. Het antwoord verrast ons hier bij SendCastle niet: EMAIL WERKT.

Uit recent onderzoek blijkt dat e-mail nog steeds een significant effectiever middel is om klanten te bereiken dan sociale media. De cijfers: e-mail is 40x effectiever bij het werven van nieuwe klanten als Facebook en Twitter gecombineerd.Mensen lezen iedere dag hun e-mail. E-mail zet drie keer vaker dan sociale media aan tot aankoop. De waarde van de aankopen via e-mail is 17% hoger…
In het artikel geeft McKinsey je goede tips over het maken van goede landingpages en het verder verhogen van de resultaten van e-mail marketing.

Maak het persoonlijk
De laatste tip van McKensey is ons uit het hart gegrepen: omdat de hoeveelheid e-mail zo enorm toeneemt, zou relevantie de prioriteit van iedere marketeer moeten zijn. De beste e-mails zijn persoonlijk. En de extra inspanning die je moet leveren om persoonlijk te communiceren betalen zich terug: bedrijven vertienvoudigen hun response met persoonlijke, relevante berichten.
 
Date Hoiting
Tags: e-mail, effect, sociale media, ROI, relevantie, personaliseren