up

Doelgericht communiceren door te segmenteren

Wie zijn lezers meer wil betrekken bij zijn nieuwsbrieven en zodoende de ROI wil verhogen, doet er goed aan om te segmenteren. Hoe groter je lijst is, hoe breder de samenstelling van je publiek. Dat maakt het moeilijk om met scherp te schieten en je lezers te boeien. Door te segmenteren binnen je lijst verhoog je de conversie omdat kleinere segmenten je de kans geven om doelgerichter te schrijven en je lezer meer te betrekken.

Enkele manieren om je lijst te segmenteren:

Segmenteren op locatie
Als je lezers geografisch kunt segmenteren kun je de content afstemmen op lokale of regionale gebeurtenissen. Hoe dichter bij je komt, hoe relevanter je informatie wordt.

Segmenteren op ontvangstmoment
Door je lezers de kans te geven om zelf te bepalen wanneer ze je e-mails willen ontvangen (om de week, elke week, elke dag) betrek je de minder betrokken inschrijvers minder en hou je de fans dicht bij het podium.

Prospects zijn nog geen klanten
Als je een speciaal segment aanmaakt voor prospects en ze andere berichten stuurt dan je klanten activeer je ze gemakkelijker naar hun eerste aankoop.

Groot of Klein
Als je diensten of producten levert die verschillen in prijs of gebruikshoeveelheid vergroot je de betrokkenheid door je lijsten te segmenteren op basis van  bestedingsbedrag of aantal aankopen. Je legt een aanbieding met een hoge prijs neer bij veel bestedende klanten en een klein koopje bij een klein klantje. Natuurlijk ga je daarna doelgericht experimenteren om er achter te komen hoe je van een kleine klant een grote maakt.

Bereiken, betrekken en boeien
Door met een scherp oog te kijken naar het leesgedrag van je ontvangers bepaal je of het interessant is om de ‘slechte lezers’ dezelfde mail te sturen als de goede lezers. Test eens met welke subjectline en inhoud je de slechte lezers triggert om je bericht toch te lezen. Het loont de moeite.

De toekomst van e-mail marketing hangt af van het ontwikkelen van een persoonlijke relatie met je lezers, zodat je meer betrokkenheid krijgt. Mensen ontvangen zo veel berichten per dag dat je je moet onderscheiden en de link met je lezers wilt verbeteren. Je bericht zit al in de inbox maar moet nog wel geopend worden. De sleutel voor succes ligt bij het schrijven van boeiende en relevante content voor specifieke segmenten.

Date Hoiting is director marketing en sales bij SendCastle B.V.. Deze Email Service Provider is gemaakt om maximaal te segmenteren en er van te leren. Door het segmenteren binnen je bestanden gemakkelijk te maken zie je snel dat het creëren van een boeiende boodschap voor een specifieke groep ontvangers rendement oplevert.
Date Hoiting
Tags: e-mail, segmenteren, doelgericht, boeien, de toekomst van e-mail marketing